Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu reippaaseen joukkoon ja haasta ystäväsi mukaan terveystalkoisiin.

Terveys on pieniä, arkisia tekoja ja valintoja. Valitse Porraspäivien aikana 4.–10.11.2019 portaat hissin sijaan.

Etunimi*
Sukunimi*
Työpaikka
Paikkakunta*
Sähköpostiosoite*
Ilmoitan työyhteisöni mukaan Porraspäiviin
Osallistun Porraspäiviin yksityishenkilönä
Minulle saa lähettää työhyvinvointipostia
Haluan sähköpostiini muistutuksen
Haastan myös ystäväni mukaan Porraspäiviin!
Haastan ystäväni mukaan porraspäiviin
Kirjoita haastettavien ystäviesi sähköpostiosoitteet alla oleviin kenttiin ja haasta heidät mukaan hyvinvointitalkoisiin!
Ystävän sähköposti
Ystävän sähköposti
Ystävän sähköposti
Ystävän sähköposti
Ystävän sähköposti

Esikatsele viestiä

Ajankohtaista

Porraspäivät aktivoi työyhteisöjä arjen askelmiin ja tukee työkykyä

5.11.2018

Tällä viikolla 5.–11. marraskuuta vietetään valtakunnallisia Porraspäiviä. Porraspäivät on Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelman toteuttama maksuton, työyhteisöille suunnattu kampanja, jonka aikana kannustetaan käyttämään portaita hissin sijaan muun muassa erilaisin portaiden läheisyyteen kiinnitettävin materiaalein. Työpaikan tärkein pääoma on hyvinvoiva henkilöstö ja Porraspäivien tavoitteena on herätellä pieniin, jokapäiväisiin valintoihin oman terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Tarkoituksena on esimerkiksi kiinnittää huomiota pitkäkestoisen istumisen säännölliseen tauottamiseen.

Portaiden valitseminen on erinomainen keino ylläpitää päivittäistä arkiliikuntaa ja ottaa askeleita oman terveyden hyväksi. Porraskävely toimii esimerkiksi hyvänä taukoliikuntana työpäivän aikana, sillä portaissa kävely vahvistaa reisilihaksia, joiden voima hupenee helposti erityisesti istumatyöläisillä. Porraskävely laittaa jalkojen lihakset kunnolla töihin ja samalla päivittäinen energiankulutus kasvaa huomaamatta. Porraskävelyllä on myös hapenottokykyä ja tasapainoa edistävä vaikutus.

– Ihminen valitsee helposti hissin portaiden sijaan, sillä näin on totuttu tekemään tai ympäristö ohjaa valintojamme siihen suuntaan. Portaat voivat usein olla hieman sivummalla toimittamassa hätäulostien virkaa, kun hissi taas on laitettu näkyvälle paikalle. Toisinaan portaiden valitseminen vaatii hoksaamista ja asian aktiivista huomioimista, toteaa KKI-ohjelman ohjelmakoordinaattori ja liikkumisen olosuhteiden asiantuntija Tanja Onatsu.

– Hissin vaihtaminen portaisiin ei kenties sellaisenaan tunnu merkittävältä asialta, mutta kaikella arkiaktiivisuudella on vaikutusta terveyteemme ja pienillä teoillamme on iso kokonaisvaikutus, Onatsu lisää.

Porraspäiviä on vietetty jo useana syksynä ja kampanja on saanut myönteistä palautetta helposti toteutettavana, työyhteisön hyvinvointia edistävänä toimintana.

Katso täältä Porraspäivissä mukana olevat työyhteisöt.

Lataa materiaaleja työyhteisösi käyttöön.

 
X

Ota askel terveyteen!

Minä aion ottaa askeleen terveyteen ja olla mukana valtakunnallisissa Porraspäivissä 5.–11.11.2018. Valitse sinäkin viikon ajan portaat hissin sijaan ja haasta työkaverit hyvinvointitalkoisiin. Lue lisää kampanjasta, tulosta maksuttomia materiaaleja, ideoi kisa omalle työpaikallesi ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.porraspaivat.fi/.

Porraspäiviä toteuttaa Kunnossa kaiken ikää -ohjelma.

Pieni hengästyminen piristää päivää!