Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu reippaaseen joukkoon ja haasta ystäväsi mukaan terveystalkoisiin.

Terveys on pieniä, arkisia tekoja ja valintoja. Valitse Porraspäivien aikana 4.–10.11.2019 portaat hissin sijaan.

Etunimi*
Sukunimi*
Työpaikka
Paikkakunta*
Sähköpostiosoite*
Ilmoitan työyhteisöni mukaan Porraspäiviin
Osallistun Porraspäiviin yksityishenkilönä
Minulle saa lähettää työhyvinvointipostia
Haluan sähköpostiini muistutuksen
Haastan myös ystäväni mukaan Porraspäiviin!
Haastan ystäväni mukaan porraspäiviin
Kirjoita haastettavien ystäviesi sähköpostiosoitteet alla oleviin kenttiin ja haasta heidät mukaan hyvinvointitalkoisiin!
Ystävän sähköposti
Ystävän sähköposti
Ystävän sähköposti
Ystävän sähköposti
Ystävän sähköposti

Esikatsele viestiä

Ajankohtaista

Liikunta vaikuttaa dramaattisesti työhyvinvointiin – työnantajan ei kannattaisi pihistellä kuntoilukuluissa

6.3.2015

Ylen uutinen kertoo, että yritysten kannattaa tarjota työntekijöille pitkäjänteistä tukea liikuntaan. Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan liikunnan lisääminen auttaa eniten juuri niitä, joiden työkyky on heikentynyt ja stressi korkealla.

Vierumäen liikuntakeskuksessa kehityspäällikkönä työskentelevän Oili Kettusen väitöskirja tarkastetaan tänään perjantaina Turun Yliopistossa. Väitöskirjassa Kettunen selvitti liikunnan lisäämisen ja kunnon parantamisen vaikutuksia stressiin ja työkykyyn.

– Ilahduttavaa oli, että henkilöt, joilla alussa oli paljon stressioireita ja huono työkyky, paransivat tuloksia huomattavasti, sanoo Kettunen.

Tutkimukseen osallistui reilut 300 pk-yritysten työntekijää, jotka osallistuivat kahden päivän liikuntaleireille Heinolassa Vierumäen Urheiluopistolla neljä kertaa vuoden aikana.

– Liikuntaryhmään osallistuneiden liikunta-aktiivisuus lisääntyi vuoden aikana ja heidän kuntonsa parani ja myös stressioireet vähenivät, kertoo Oili Kettunen tutkimuksen tuloksista.

Kettusen väitöstutkimuksen toisessa osassa tutkittiin puolustusvoimien kertausharjoituksiin osallistuneiden reserviläisten kuntoa. Tulokset kertoivat samaa kuin pk-yritysten työntekijöitä koskenut selvitys.

– Runsaasti liikkuvilla ja hyväkuntoisilla oli vähemmän stressiä kuin niillä, jotka liikkuivat vähän tai eivät ollenkaan.

Hyvinvointi syntyy pitkäjänteisestä työstä

Kettusen mukaan tulokset kertovat siitä, että työnantajien olisi syytä panostaa työhyvinvointiin pitkäjänteisesti pelkkien satunnaisten liikuntatapahtumien tai liikuntaseteleiden jakamisen sijaan.

– Tuntuu, että kun on ollut vähän huonot ajat, niin valitettavasti työhyvinvointisatsauksista on nipistetty. Toivoisin, että työnantajat huomioisivat, että stressioireet ovat lisääntyneet. Työhyvinvoinnista puhutaan paljon, mutta satsauksiakin pitäisi olla, muutenhan yhtälö ei toimi.

–  Tuloksia voi hyödyntää tietenkin vastaavissa interventioissa ja me hyödynnämme niitä Vierumäellä tuotekehittelyssä.

Alkuperäinen uutinen

 
X

Ota askel terveyteen!

Minä aion ottaa askeleen terveyteen ja olla mukana valtakunnallisissa Porraspäivissä 4.–10.11.2019. Valitse sinäkin viikon ajan portaat hissin sijaan ja haasta työkaverit hyvinvointitalkoisiin. Lue lisää kampanjasta, tulosta maksuttomia materiaaleja, ideoi tempaus omalle työpaikallesi ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.porraspaivat.fi/

Porraspäiviä toteuttaa Kunnossa kaiken ikää -ohjelma.

Pieni hengästyminen piristää päivää!